Mobil kebapçı araçta yemek servisi yaptığı müşterilerini şehirde gezdiriyor

Mobil kebapçı araçta yemek servisi yaptığı müşterilerini şehirde gezdiriyor
26 Aralık 14:09 2024

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde midibüsü kebapçı dükkanına çeviren Ömer Furkan Kara, yemeklerini hazırladığı müÅŸterilerini, talep etmeleri halinde aracıyla ÅŸehirde gezdiriyor.
 

Geçen yıl askerden dönen 23 yaşındaki Kara, kebapçılık yapmak için istediÄŸi gibi iÅŸ yeri bulamayınca ilanda gördüÄŸü midibüsü satın aldı.

Ä°çine mangal, masa, sandalye ve buzdolabı yerleÅŸtirdiÄŸi midibüsünü kebapçı dükkanına dönüÅŸtüren Kara, haftanın 6 günü aracını Refik Cesur Bulvarı'na park ederek müÅŸterilerine hizmet vermeye baÅŸladı.

Kara, talep edilmesi halinde kebapları hazırlayıp masalara servis yaptıktan sonra midibüsün direksiyonuna geçerek müÅŸterilerine ilçe turu attırıyor.

Deprem döneminde iÅŸine ara verdi, afetzedelere ücretsiz yemek dağıttı

Kara, AA muhabirine, 6 Åžubat 2023'teki KahramanmaraÅŸ merkezli depremler nedeniyle iÅŸine ara vermek zorunda kaldığını söyledi.

Bir süre sonra midibüsüyle depremden etkilenen illeri tek tek gezerek insanlara ücretsiz yemek dağıttığını anlatan Kara, "Kimseden ücret talep etmeden KahramanmaraÅŸ, Nurdağı, Ä°ÅŸler, TürkoÄŸlu, BeyoÄŸlu, Åžekerova ve Osmaniye'de yemek dağıttık. Sonra geri iÅŸimize döndük. ArkadaÅŸlarımız ve esnaf dostlarımızın sayesinde bugüne kadar geldik." dedi.

Kara, müÅŸterilere ÅŸehir turu attırmanın çekilen bir video sonrası ortaya çıktığını dile getirerek, "Normalde ben gezerek servis yapmıyordum. ArkadaÅŸlarım geldiler ve kebap yerken beni ikna ederek ilçede tur atmamızı istediler. Normalde bu tür ÅŸeyler yapmam ama arkadaÅŸları kıramadım. Geç bir saatti ve trafik yoktu. Video çekildiÄŸinden de haberim yoktu. Sonradan öÄŸrendim ve videoyu paylaÅŸtık. Bir anda videoyu herkes gördü. Böyle bir ÅŸeyi daha önce kimse yapmadığı için video yayıldı." diye konuÅŸtu.

Ä°nsanların ilçe turu atarak yemek yeme fikrini çok sevdiÄŸini ve kendisinden bu hizmeti müÅŸterilerinin talep ettiÄŸini aktaran Kara, ÅŸunları kaydetti:

"Bu hizmeti devam ettirmeyi düÅŸünüyorum ama erken saatlerde deÄŸil, trafiÄŸin sakin olduÄŸu saatlerde. Sonuçta aracımızda ateÅŸ yanıyor. Normalde ocakta yemek yaparak gezdirmeyi daha çok isterim ama yasak olduÄŸu için gezdiremiyorum. YemeÄŸi yapıp ondan sonra trafiÄŸe çıkabiliyorum. Bu hizmet insanların çok hoÅŸuna gitti. Bu durumumuzdan ÅŸikayetçi olan arkadaÅŸlar da var, trafiÄŸi tehlikeye atıyorsunuz diye ama yine de 'güzel oldu' diyenler daha fazla. BaÅŸtan araçla gezerken insanlar çok garipsiyordu. Akdeniz Bölgesi'nde böyle bir hizmet hiç görülmedi. Aracı görünce el sallayanlar oluyor. Tepkiler çok iyi. Ä°nÅŸallah baÅŸka yerlerde de bu hizmetin devamı gelir."

MüÅŸterilerden Hamza Çoban, "Bir yandan yerken bir yandan gezmek benim hep hayalimdi. Kebabımızı yerken manzaraya bakıyoruz, insanlara bakıyoruz, yemeÄŸimizi yiyoruz. Daha güzel bir ambiyans oluyor. Ömer ustaya teÅŸekkür ederiz." dedi.

Mehmet Furkan Öge de daha önce hiç karşılaÅŸmadığı bir hizmeti alabilmekten mutlu olduÄŸunu kaydetti.

FotoÄŸraf: Muzaffer ÇaÄŸlıyaner/AA

  Etiketler


Emoji Ä°le DeÄŸerlendir

0 Mutfak Haber Emoji İnanılmaz

İnanılmaz

0 Mutfak Haber Emoji MuhteÅŸem

MuhteÅŸem

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸendim

BeÄŸendim

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸenmedim

BeÄŸenmedim

0 Mutfak Haber Emoji Üzüldüm

Üzüldüm


Yorumlar