Öğrenciler ‘Endüstriyel mutfağı’ TUSİD’den öğrenecek

Öğrenciler ‘Endüstriyel mutfağı’ TUSİD’den öğrenecek
17 Åžubat 22:16 2021

Endüstriyel Mutfak, Çamaşırhane, Servis ve Ä°kram Ekipmanları Sanayicileri ve Ä°ÅŸ Adamları DerneÄŸi (TUSÄ°D) ile Ä°stanbul Okan Üniversitesi, eÄŸitim alanında önemli bir iÅŸ birliÄŸine imza attı… GerçekleÅŸen iÅŸ birliÄŸi sayesinde, Ä°stanbul Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü öÄŸrencileri “endüstriyel mutfak teknolojilerini” sektörün önde gelen mühendis ve sanayicilerinden öÄŸrenme fırsatına kavuÅŸacak.

“TUSÄ°D’le Endüstriyel Mutfak Teknolojileri” ismiyle müfredatta yer alacak olan derste, öÄŸrenciler mutfak ekipmanlarını öÄŸrenmenin yanında sektördeki üreticileri de yakından tanıma fırsatına kavuÅŸacak.

BaÅŸlayan iÅŸ birliÄŸinin çerçevesini belirlemek için bir araya gelen TUSÄ°D BaÅŸkanı Güçlü Kaplangı ve Okan Üniversitesi Gastronomi Bölüm BaÅŸkanı Dr. ÖÄŸr. Üyesi Ä°lkay Gök, “TUSÄ°D’le Endüstriyel Mutfak Teknolojileri Dersi” ile kurulan baÄŸların geliÅŸtirilerek devam ettirilmesi arzusunda olduklarını dile getirdiler.

 

Güçlü Kaplangı: Mutfak teknolojisine ilgi duyan öÄŸrencileri sektörümüze kazandırmak istiyoruz

Türk endüstriyel mutfak üreticilerinin, dünya çapında önemli baÅŸarılara imza attığını belirten TUSÄ°D BaÅŸkanı Güçlü Kaplangı, üreticilerin sahip olduÄŸu bilgi birikimini öÄŸrencilere aktarmaktan büyük mutluluk duyacaklarını dile getirdi.

Ä°yi yetiÅŸmiÅŸ gastronomi öÄŸrencilerinin Türk mutfağının ve endüstriyel mutfak sanayisinin dinamosu haline geleceÄŸine inandıklarını söyleyen Güçlü Kaplangı, iÅŸin teknolojisine ilgi duyan öÄŸrencileri sektöre kazandırmaktan da ayrıca mutluluk duyacaklarını ifade etti.

Dr. Ä°lkay Gök: ÖÄŸrencilerimiz güncel mutfak teknolojisini öÄŸrenerek mezun olacak

Endüstriyel mutfak sektörünün çatı örgütü TUSÄ°D’le uygulamalı eÄŸitim alanında baÅŸlattıkları iÅŸ birliÄŸinin, öÄŸrencilerine kazandıracağı bilgi ve tecrübeyi önemsediklerini dile getiren Ä°stanbul Okan Üniversitesi Gastronomi Bölüm BaÅŸkanı Dr. Üyesi Ä°lkay Gök ise “TUSÄ°D’le Endüstriyel Mutfak Teknolojileri” dersinin öÄŸrencilere profesyonel iÅŸ yaÅŸamlarında önemli kazanımlar saÄŸlayacağına inandıklarını söyledi.

 

Gastronomi bölümü öÄŸrencilerinin mutfakta yemek piÅŸiren ÅŸef algısından çıkarılması gerektiÄŸini savunan Ä°lkay Gök, “Marka derslerimizde sektörel tecrübeleri öÄŸrencilerimizle buluÅŸturuyoruz. Bu sayede mezunlarımıza mutfak dışında, yiyecek içecek sektörünün diÄŸer alanlarında da birçok iÅŸ imkânı olduÄŸunu hatırlatmış oluyoruz.

Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü’nden mezun olan öÄŸrencilerimizin endüstriyel mutfak tasarlayabilecek donanıma sahip, birer yönetici adayı olarak hayata atılmasını istiyoruz. Bu nedenle TUSÄ°D’le baÅŸlayan iÅŸ birliÄŸimizin, öÄŸrencilerimizin mesleki kariyerlerine katkı saÄŸlamada çok deÄŸerli bir adım olduÄŸunu düÅŸünüyorum” dedi.

Dersler Burçin Akkan ve Ä°brahim ArslanoÄŸlu yönetiminde verilecek…

TUSÄ°D EÄŸitim ve Proje Koordinatörü Burçin Akkan ve Ä°stanbul Okan Üniversitesi EÄŸitmen Åžefi Ä°brahim ArslanoÄŸlu yönetiminde verilecek derslere, sektörün duayen sanayicileri konuk olarak katılarak tecrübelerini aktaracak.

 

14 hafta sürecek olan TUSÄ°D’le Endüstriyel Mutfak Teknolojileri dersinde öÄŸrencilere;

-              Endüstriyel mutfak projesi okur yazarlığı

-              Ä°htiyaç analizi ve ekipman seçimi

-              Çalışan mutfağın ergonomisi

-              Otel, hastane ve catering mutfaklarındaki teknolojik farklar

-              Gıda üretiminde kapasite ve verimlilik yönetimi gibi konularda bilgiler verilecek.

Sektörün önde gelen üreticilerinin fabrikalarına yapılacak gezilerde ise öÄŸrencilere ekipmanların üretim safhaları ve kullanılan teknolojiler hakkında bilgiler verilecek.



Emoji Ä°le DeÄŸerlendir

0 Mutfak Haber Emoji İnanılmaz

İnanılmaz

0 Mutfak Haber Emoji MuhteÅŸem

MuhteÅŸem

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸendim

BeÄŸendim

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸenmedim

BeÄŸenmedim

0 Mutfak Haber Emoji Üzüldüm

Üzüldüm


Yorumlar