Özyeğin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencilerinden Ödüllü Menü Sunumu

Özyeğin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencilerinden Ödüllü Menü Sunumu
21 Ocak 09:25 2023

Ödüllü öÄŸrencilerden lezzet ÅŸöleni…

 

ÖzyeÄŸin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ÖÄŸrencilerinden Ödüllü Menü Sunumu

 

ÖzyeÄŸin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı öÄŸrencileri, Gaziantep’in yerel deÄŸerleri ile sürdürülebilirliÄŸi birleÅŸtirdiÄŸi, GastroAntep kapsamında düzenlenen Local Chef Üniversiteliler Yarışması’ndaki “atıksız” temalı ödüllü lezzetlerini ÖzyeÄŸin Üniversitesi’nde gerçekleÅŸtirilen özel bir sunumla davetlilerle paylaÅŸtı.

 

Türkiye’nin yenilikçi ve giriÅŸimci üniversitesi ÖzyeÄŸin Üniversitesi, dünyanın en prestijli mutfak sanatları okulu olarak tanınan Le Cordon Bleu iÅŸ birliÄŸinde 10 yıldır Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı’nı yürütüyor. Mezunlarının gastronomi sanatını geleceÄŸe taşımaları ve Türk gastronomisini dünyaya tanıtmaları hedefiyle sürdürülen lisans programının öÄŸrencileri pek çok farklı platformda ödüle layık görülüyor.

 

Son olarak ÖzyeÄŸin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı 4. sınıf öÄŸrencileri Berke Sert, Bora Uludemirciler ve Onur DikbaÅŸ’ın oluÅŸturduÄŸu ekip, IV. Uluslararası Gaziantep Festivali (GastroAntep) kapsamında 15-18 Eylül 2022’de düzenlenen "Local Chef Üniversiteliler" yarışmasında birincilik ödülünün sahibi oldular. Bu yıl yarışma, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı 2019 güz dönemi mezunlarından ve 2019 yılında ‘Local Chef Üniversiteler Yarışıyor’da ekip arkadaÅŸları ile birincilik ödülünü alan Emre Özgüler adına ve anısına gerçekleÅŸtirildi.

 

Türkiye’nin alanında baÅŸarılı üniversitelerinden gastronomi öÄŸrencilerinin yer aldığı yarışmada, güçlü bir jüri deÄŸerlendirmesi sonucu yerel ürünlerle yapılan menüler arasında en iyiler belirlendi. ÖzyeÄŸin Üniversitesi ekibi Gaziantep'in yerel lezzetlerinden ilham alarak hazırladıkları ve "atıksız" temasına vurgu yaptıkları özgün bir menüyle birincilik ödülüne layık görüldü.

 

Bu doÄŸrultuda ÖzyeÄŸin Üniversitesi’nde düzenlenen özel bir etkinlikle bu ödüllü menü Gastronomi ve Mutfak Sanatları Uygulama Restoranı L’Atelier Bleu’de üniversite mensupları,  yarışma jüri baÅŸkanı ve basının beÄŸenisine sunuldu. Yerel deÄŸerler ve sürdürülebilir bir bakış açısıyla yaratılan Zeugma (Muhammara yorumu, Antep sıkma peyniri kreması, kahke kıtırı, kızarmış nohut, nar ekşisi köpüğü, domates kabuğu kurusu), Almacı Pazarı (Kuzu sırtı, börklü firik bulguru, viÅŸneli demi-glace) ve Bedesten (Vanilya yoÄŸurt parfe, fıstıklı mus, Urmu dut reçeli, baklava kırığı) davetlilerden de tam not aldı.

 

 

1895 yılında Paris'te kurulan Le Cordon Bleu iÅŸ birliÄŸinde eÄŸitim veren ÖzyeÄŸin Üniversitesi Uygulama Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı uluslararası eÄŸitim disiplinine sahip bir modelde, standartlara baÄŸlı kalınarak yürütülen eÄŸitim çalışmaları, deneyim odaklı bir sistemle çok çeÅŸitli teknik ve geleneklerin öÄŸrenilmesini saÄŸlıyor. Bu kapsamda yüzlerce yıllık köklü Türk mutfağına dair yapılan çalışmalar da yerel ve orijinal içeriklerle çalışılmasına, bu kültürün geleceÄŸe taşınmasına ve dünyaya açılmasına hizmet ediyor.

  Etiketler


Emoji Ä°le DeÄŸerlendir

0 Mutfak Haber Emoji İnanılmaz

İnanılmaz

0 Mutfak Haber Emoji MuhteÅŸem

MuhteÅŸem

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸendim

BeÄŸendim

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸenmedim

BeÄŸenmedim

0 Mutfak Haber Emoji Üzüldüm

Üzüldüm


Yorumlar