Sadece 1 ülkede yetişiyor! İklim krizinde "süper gıda" olacak

Sadece 1 ülkede yetişiyor! İklim krizinde
21 Ocak 20:48 2022

Etiyopya'da bulunan Awasa Üniversitesi'nde Eylül 2021'de yapılan araÅŸtırmada, muzgillerden 'habeÅŸ muzu' olarak bilinen Ensete Ventricosum meyvesinin, özellikle iklim krizinde 'süper gıda' rolünü üstlenebileceÄŸi ifade edildi. Meyvenin direkt olarak tüketilemeyeceÄŸi, ancak köklerinin yulaf lapası ve ekmek yapımında kullanılabileceÄŸi aktarıldı.

DHA'nın haberine göre, araÅŸtırmayı kaleme alan bilim insanları, muzgiller ailesinin bir parçası olduÄŸu ifade edilen 'habeÅŸ muzu'nun gelecek için önemli bir gıda kaynağı olabileceÄŸini düÅŸünüyor. Etiyopya'nın dışında fazla bilinmeyen bu meyvenin, geniÅŸ bölgelere yayılabileceÄŸi ve daha geniÅŸ bölgelerde yetiÅŸebileceÄŸi ifade edildi.

Bilim insanları, bu meyvenin insanlar tarafından direkt olarak tüketiminin mümkün olmadığını; ancak köklerinin yulaf lapası ve ekmek yapmak yapımında kullanabileceÄŸini belirtti. Ayrıca makalede, 100 milyona kadar insanın beslenmesine olanak saÄŸlayabileceÄŸi ve diÄŸer Afrika ülkelerinde gıda güvenliÄŸini olumlu yönde etkileyebileceÄŸi aktarıldı.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ, GIDA KRİZİNİ DOĞURABİLİR

Uzmanlar, iklim deÄŸiÅŸikliÄŸi nedeniyle Afrika baÅŸta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde gıda krizlerinin ortaya çıkabileceÄŸinden endiÅŸe duyuyor. Bu kapsamda birçok bilim insanının, özellikle gıda güvenliÄŸi konusunda 'yeni arayışlar içinde olduÄŸu' ifade ediliyor.



Emoji Ä°le DeÄŸerlendir

0 Mutfak Haber Emoji İnanılmaz

İnanılmaz

0 Mutfak Haber Emoji MuhteÅŸem

MuhteÅŸem

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸendim

BeÄŸendim

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸenmedim

BeÄŸenmedim

0 Mutfak Haber Emoji Üzüldüm

Üzüldüm


Yorumlar