Tarsus Gastronomi ve Araştırma Günleri başladı

Tarsus Gastronomi ve Araştırma Günleri başladı
02 Kasım 23:03 2018

Mersin BüyükÅŸehir Belediyesi’nin katkılarıyla Tarsus’un mutfağında yöresel lezzetlerin tanıtılması amacıyla bu yıl ikinci kez düzenlenen ‘Tarsus Gastronomi ve AraÅŸtırma Günleri’ baÅŸladı.
Mersin BüyükÅŸehir Belediyesi, Tarsus Belediyesi, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Kent Konseyi, Tarsus Kent Konseyi iÅŸbirliÄŸi ile gerçekleÅŸtirilen 2.Tarsus Gastronomi ve AraÅŸtırma Günleri, Kubat PaÅŸa Medresesi önünde yerli ve yabancı gurme, ÅŸef, yazarlar ve ustaların katılımıyla baÅŸladı. Tarsus’un yöresel lezzetlerinden olan fındık lahmacun, Tarsus ÅŸalgamı, Tarsusi kahvesi, kaynar, Tarsus beyazı, Tarsus yayla bandırması, dilme, karakuÅŸ tatlısının tanıtıldığı gastronomi günleri vatandaÅŸlardan da yoÄŸun ilgi görüyor.

"Tarsus kaynarını dünyaya da tanıtacağım"
Tarsus’a özgü bir içecek olan kaynarın yıllardır ve gastronomi günlerinde yapım aÅŸamalarını anlatan Serpil Demir, "Ben yıllardır kaynar yaparak Kırkkaşık Bedesteni’nde satışını yapıyorum. Kaynar doÄŸum ÅŸerbetidir. Tarsus’ta bir eve girdiÄŸiniz zaman tarçın kokusu varsa bilirsiniz ki o evde bebek vardır. 7 çeÅŸit baharattan yapıyoruz. AÅŸure tadında, bağışıklık sistemini güçlendiren bir çay. Ä°çtiÄŸiniz zaman sizi gripten korur. Ben kaynar yapımı konusunda iddialıyım. Çünkü kaynarı markalaÅŸtırıyorum. Tarsus kaynarını tanıtmak için birçok ÅŸehirde fuarlara katıldım. Kaynarı dünyaya da tanıtacağım. Bu gastronomi günleri de bu açıdan çok iyi oldu. Ä°nsanlar, Tarsus’un tüm lezzetlerini bir arada tatma ve tanıma fırsatı buldu. Åžu anda çok kalabalık" dedi.

"Bu etkinlik sayesinde Tarsus’un lezzetleri gün yüzüne çıkıyor"
Gastronomi günleri sayesinde kendine özgü incir reçelli cevizli baklavasını tanıtma fırsatı bulan Ev hanımı Sevgi Garip, "Ben ev hanımıyım ve pasta, börek yapmayı çok seviyorum. Standımda da tarifi bana özgü olan incir reçelli, cevizli baklavamı tanıtıyorum. Bu Tarsus’a özgü bir tatlı deÄŸil aslında. Tamamen tarifi bana ait olan, kendi bulduÄŸum bir lezzet. Çevremdekiler de çok seviyor. O yüzden böyle bir etkinlikte baklavayı Mersin’e tanıtmak istedim. Bu etkinlik Mersinimiz ve Tarsusumuz için oldukça önemli bir etkinlik. Tarsus’un bilinmeyen lezzetleri bu etkinlik sayesinde tüm Türkiye’ye tanıtılıyor. Gelen misafirlere yiyecekleri tattırıp, böyle lezzetlerin olduÄŸunu gün yüzüne çıkarmak açısından oldukça önemli" ifadelerini kullandı.



Emoji Ä°le DeÄŸerlendir

0 Mutfak Haber Emoji İnanılmaz

İnanılmaz

0 Mutfak Haber Emoji MuhteÅŸem

MuhteÅŸem

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸendim

BeÄŸendim

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸenmedim

BeÄŸenmedim

0 Mutfak Haber Emoji Üzüldüm

Üzüldüm


Yorumlar