Türk köftecisi Avrupa ya açıldı

Türk köftecisi Avrupa’ya açıldı
16 Ekim 22:27 2017

Bulgaristan’ın baÅŸkenti Sofya’da “MTS Food Ltd” adıyla ÅŸirket kuran  Sultanahmet Köftecisi, bu ÅŸirket aracılığıyla Avrupa’da franchise ÅŸubeler açacak.

Bulgaristan’ın baÅŸkenti Sofya’da “MTS Food Ltd” adıyla ÅŸirket kuran  Sultanahmet Köftecisi, bu ÅŸirket aracılığıyla Avrupa’da franchise ÅŸubeler açacak, kalifiye eleman yetiÅŸtirilecek, köfte üretimi yapacak.

Son yıllarda yurt dışı yatırımlarıyla dikkatleri çeken Tarihi Sultanahmet Köftecisi, Avrupa'da yeni franchise ÅŸubeler açmak, kalifiye eleman yetiÅŸtirmek ve köfte üretimi yapmak için Bulgaristan'da ÅŸirket kurdu. Sultanahmet Köftecisi Yönetim Kurulu Onursal BaÅŸkanı Mehmet Tezçakın, Azerbaycan'da 3 ÅŸube açarak baÅŸlattıkları yurt dışı franchise ÅŸube çalışmalarını, son dönemde Almanya ve Ä°ngiltere'ye kaydırdıklarını belirtti. Ä°ngiltere'de Manchester, Almanya'da ise Münih ve Nürnberg'te ÅŸube açtıklarını kaydeden Tezçakın, “Hiç baharat kullanılmadan özel bir formülle üretilen köftelerimiz Türkiye'de olduÄŸu gibi Avrupa'da da yoÄŸun ilgi gördü. Kısa sürede deÄŸiÅŸik Avrupa ülkelerinden çok yoÄŸun talep aldık” dedi.

Yeni ÅŸubeler açmak istiyoruz

Avrupa'nın alım gücü yüksek 500 milyonluk bir nüfusu barındırdığını vurgulayan Tezçakın, ÅŸunları söyledi:“Avrupa'daki yatırımlara önem veriyoruz ve yeni ÅŸubeler açmak istiyoruz. Ancak, özellikle kalifiye eleman bulmakta sorun yaşıyoruz. Türkiye'den eleman gönderirken de vize sorunları oluyor, iÅŸ planları aksıyor. Ayrıca Avrupa'da bir üretim merkezimizin olması gerekiyor. Bu nedenlerle, hem iÅŸgücü hem de et maliyeti düÅŸük olan Avrupa BirliÄŸi üyesi komÅŸu Bulgaristan'ı üs olarak kullanmaya karar verdik. Sofya'da 500 bin Euro'luk yatırım projesini gerçekleÅŸtirecek MTS Food Ltd. ÅŸirketini kurduk. Sofya'nın en merkezi yerinde dükkân açacağız. Burada Avrupa'daki dükkanlarımıza gönderilmek üzere köfte üretimi yapılacak. Avrupa BirliÄŸi ülkelerinde açtığımız, bundan sonra da açacağımız tüm dükkanların personel ihtiyacı bu merkezden katşılanacak. Bu ÅŸirket aracılığıyla DoÄŸu Avrupa ve Balkan ülkelerinde yeni franchise dükkanlar açılacak.”

Sırada ABD projesi var

Tezçakın, Sultanahmet Köftecisi'nin yurt dışı yatırımlarının Avrupa ile sınırlı kalmayacağının altını çizerek, “ABD'de de New York merkezi bir ÅŸirket kurduk. Kısa süre içinde ABD projesini de hayata geçireceÄŸiz. Hedefimiz, Sultanahmet Köftecisi markasını tüm dünyada tanınan bir marka yapabilmek. Bunun için de mutlaka Turquality desteÄŸi almamız gerekiyor. Åžirketimizin CEO'su Mert Tezçakın ve Genel Müdür Burak Duman'ın Turquality konusunda yoÄŸun çalışmaları var. En kısa zamanda bu çalışmaların sonuç vereceÄŸine inanıyorum” diye konuÅŸtu.



Emoji Ä°le DeÄŸerlendir

0 Mutfak Haber Emoji İnanılmaz

İnanılmaz

0 Mutfak Haber Emoji MuhteÅŸem

MuhteÅŸem

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸendim

BeÄŸendim

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸenmedim

BeÄŸenmedim

0 Mutfak Haber Emoji Üzüldüm

Üzüldüm


Yorumlar