Ünlü aşçı Arda Türkmen den Gaziantep in yöresel ürünlerine tam not

Ünlü aşçı Arda Türkmen\'den Gaziantep\'in yöresel ürünlerine tam not
15 Eylül 21:09 2019

Gaziantep ValiliÄŸi koordinasyonunda, Gaziantep BüyükÅŸehir Belediyesi ve Gaziantep'i GeliÅŸtirme Vakfı (GAGEV) iÅŸbirliÄŸinde gerçekleÅŸtirilen Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali (GastroANTEP) Festivali etkinlikleri kapsamında Michelin Yıldızlı Åžeflerle Workshoplar, Paneller ve Sunumlar düzenlendi. Bu kapsamda "Arda Türkmen'le Yüz Yüze" konulu panelde Gaziantep mutfağının tanıtımı için yapılması gerekenler tartışıldı.

Åžahin: dünyanın lezzet baÅŸkenti olmayı hedefliyoruz

ModeratörlüÄŸünü Gökmen Sözen'in üstlendiÄŸi "Arda Türkmen ile Yüz Yüze" konulu panele katılan Gaziantep BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Fatma Åžahin, gastronominin bir Gaziantep projesi olmadığına aksine bir Türkiye projesi olduÄŸuna dikkati çekti.

Åžahin, "Dünya'nın lezzet baÅŸkenti olmayı hedefliyoruz. Dolayısıyla bu büyük yolculukta kat edilmesi gereken çok önemli yollar var. UNESCO ile birlikte network yolculuÄŸunda önemli bir pencere açtık. Åžimdi bu pencereden giderken gastronomi adına kim ne konuÅŸuyorsa, mesajını bugün Gaziantep'ten veriyor. Michelin ÅŸeflerinin her biri önemli sanatçılar. Ancak bunun yanı sıra Gaziantep'te de toprak, güneÅŸ ve tarih var. Gaziantep'in kurutması olmadan dünya mutfağı eksik kalıyor. Dolayısıyla bugün buraya gelen ÅŸeflerle kendi mirasımızı birleÅŸtirdiÄŸimizde ülkemiz ve dünya kazanacak" dedi.

BeÅŸeri sermayeyi çok önemli bulduÄŸunu aktaran baÅŸkan Fatma Åžahin, "Bugün, gastronomiye giren öÄŸrencilerimizin puanı yükseldi. Bütün halk, yanımızdaydı. Kapadokya'ya yapmış olduÄŸumuz ziyarette tanıştığımız Asyalı turistler de Gaziantep'i, Rum Kale'yi, Antik kentleri ve yerel lezzetleri merak ediyorlar. Umuyorum ki gelecek yıl çok sayıda Asyalı turisti bu festivalde ağırlayacağız" diye konuÅŸtu.

Türkmen: Gaziantep mutfağını yurt dışına taşımalıyız

Türkiye'nin tanınmış aÅŸçılarından Arda Türkmen ise, Gaziantep'in mutfağının geniÅŸ bir yelpazede olduÄŸunu belirterek, "Yurt dışında yer alan lokasyonlarda, ülkemizin avantajlı yanlarını doÄŸru bir ÅŸekilde tanıtır ve uygularsak belki o zaman Gaziantep'in farklı lezzetlerinin duyurulmasını da saÄŸlamış olacağız. Çünkü gelen her yabancı turist, bilindik lezzetlerin dışında da farklı deneyimler tadıyor. O yüzden yerel yönetimlerin bu tür projeleri desteklemesi gerekiyor. Gaziantep'i dünyaya duyurmanın 2 yolu var; ilki buradaki lezzeti yurt dışına taşımak; bunu fuarlar ve ÅŸefler aracılığıyla saÄŸlayabiliriz. Ä°kinci yolu ise, yurt dışından gelen alanında ses getirecek isimlere yerel lezzetleri tattırmak. Yani orada var olan ÅŸefleri, bugünkü festivalde de olduÄŸu gibi, gelen ÅŸeflerin köprü görevi görmesini saÄŸlamak. Bu iki yolu eÅŸ zamanlı uygulamak yerelde var olan lezzetlerimizin duyulmasını ve hak ettiÄŸi baÅŸarıyı kazanmasını saÄŸlayacaktır. Yıllarca yabancı sanatçıların davetlerinde bulundum. Son derece önemli, üst sınıfa hitap eden ses sanatçılarına hizmet verdim. Bizler üstümüze düÅŸeni, sizler de üstüne düÅŸeni layığıyla yaparsa ve el birliÄŸiyle devam edersek, Gaziantep de Türkiye de dünya çapında ses getirmeye devam edeceÄŸiz" diye konuÅŸtu.



Emoji Ä°le DeÄŸerlendir

0 Mutfak Haber Emoji İnanılmaz

İnanılmaz

0 Mutfak Haber Emoji MuhteÅŸem

MuhteÅŸem

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸendim

BeÄŸendim

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸenmedim

BeÄŸenmedim

0 Mutfak Haber Emoji Üzüldüm

Üzüldüm


Yorumlar