Ünlü yemek Blogger larından Malatya lezzetlerine tam not

Ünlü yemek Blogger’larından Malatya lezzetlerine tam not
23 Temmuz 11:16 2018

Türkiye’nin ünlü yemek Blogger’ları Malatya’yı ziyaret ederek, eÅŸsiz lezzetleri takipçileri ile paylaÅŸtı.
Malatya Valisi Ali Kaban’ın davetiyle önceki gün Malatya’ya gelen Blogger’lar Battalgazi, YeÅŸilyurt ve ÅŸehir merkezindeki çeÅŸitli turistik yerleri gezerek yöresel yemeklerin tadına baktı.
Sosyal medyada binlerce takipçileri bulunan Blogger’lar takipçilerine Malatya yemeklerinin lezzetlerini anlatarak, Malatya’ya gelmeleri ve ÅŸehrin lezzetlerini tatmaları tavsiyesinde bulundu. Åžehirde ünlü olan bir kebapçıda kebabın tadına da bakan Blogger’lar kebabı çok beÄŸendiklerini söyledi.
"Malatya bir gastronomi ÅŸehri"
Malatya’da gastronomi olarak çok güzel mekanlar gezdiklerini söyleyen Çukurova Turistik Otelciler BirliÄŸi BaÅŸkanı Tayyar Zaim, "Bence Malatya, Türkiye’de gastronomi ÅŸehir olmaya aday deÄŸil, bir gastronomi ÅŸehridir. Sadece bunun çok iyi tanıtılması ve pazarlanması gerekiyor. Malatya dediÄŸimiz zaman sadece kayısı akla geliyor ama aslında Malatya’nın çok daha güzel lezzetleri var. Ben bu noktada Malatya’da bir lezzet festivali tadında bir festival yapılmasını buradan öneriyorum” dedi.
"Malatya'nın Adana'dan ve Hatay'dan farkı yok"
Blogger Mehmet Güven ise, “Türkiye’nin birçok yerini gezmiÅŸ birisi olarak söylüyorum, Malatya’nın Adana’dan, Gaziantep’ten ve Hatay’dan farkı yok. Sadece tanıtım eksik. Burada kayısı denen bir gerçek var, kayısıyla yapılmayacak ÅŸey yok. Bizim aslında sıkıntı olarak gördüÄŸümüz ÅŸey ulaşım, insanlar buraya gelmek istiyor ama ulaşım sıkıntı. Bence çözülmesi gereken ilk sorun ulaşım” ÅŸeklinde konuÅŸtu.
"Gastronomi Malatya'ya çok ÅŸey katacak"
Misafirlere Malatya’yı gezdiren Valilik Basın Müdürü Halil Ä°brahim Kılıç ise, “Ä°zmir ve Adana’dan gastronomi alanında ünlü Blogger yazarları Malatya’ya geldi, bu organizasyonu Malatya’daki iÅŸletmelerin desteÄŸi ile yaptık. Malatya aslında helvayı yapmaya her yönüyle müsait ama bu helvayı piÅŸirip sıcak olarak sunmak gerekiyor. Bizim artık gastronominin Malatya’ya bir ÅŸeyler katacağına inanmamız gerekiyor” diye konuÅŸtu.



Emoji Ä°le DeÄŸerlendir

0 Mutfak Haber Emoji İnanılmaz

İnanılmaz

0 Mutfak Haber Emoji MuhteÅŸem

MuhteÅŸem

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸendim

BeÄŸendim

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸenmedim

BeÄŸenmedim

0 Mutfak Haber Emoji Üzüldüm

Üzüldüm


Yorumlar