Yanlışlıkla Michelin Yıldızı Verildi.

Yanlışlıkla Michelin Yıldızı Verildi.
24 Mart 17:20 2017

Fransa'nın Bourges kentinde bulunan bir esnaf lokantasına isim karışıklığı sebebiyle yanlışlıkla Michelin Yıldızı verildi.

Restoran sahibi Veronique Jacquet, radyoda Michelin Rehberi'nidinlerken kendi restoranını da duyunca ÅŸaÅŸkınlığını gizleyemedi. Jacquet böyle bir durumun olmasının mümkün olmadığını, ufak çaplı bir restoran iÅŸlettiÄŸini ve gurme restoran konseptiyle uzaktan yakından ilgisi olmadığını söyledi.

Michelin tarafından yapılan hatada ödülün Paris, Boutervilliers'te bulunan La Bouche a Orielle isimli restoran yerine yanlışlıkla Jacquet'ın Bouche a Oreille adlı restoranına verildiÄŸi ortaya çıktı.

Karışıklık yalnızca isim benzerliği ile sınırlı kalmadı. Esnaf lokantası Route de la Chapelle isimli sokakta, Michelin Yıldızı alması gereken restoran ise Rue de la Chapelle isimli sokakta bulunuyordu.

 Esnaf lokantasında 18,30 dolar'a satılan Fransız usulü et sote ve 50'lik biranın aksine halihazırda 1 Michelin Yıldızı'na sahip La Bouche a Orielle görkemli sunuma sahip ıstakoz yemeÄŸi, kaz ciÄŸeri ve dana beynini kiÅŸi başına 72 Dolar'dan satıyor.

Bu süre içerisinde gurme lezzetleri tatmak isteyen damak zevki fevkaladenin fevkinde olan müÅŸteriler Fransız gastronomi deneyimini tecrübe etmek için Jacquet'in esnaf lokantasına akın etti. OlaÄŸandışı talebi karşılayamadıklarını belirten Jacquet restoranda bu talep patlamasını karşılayacak yeterince yer ve servis elemanı olmadığını ifade etti.

Fransa Michelin Rehberi sözcüsü Claire Dorland-Clauzel yapılan hatadan dolayı iki restorandan ve müÅŸterilerinden özür diledi.


finedininglovers



Emoji Ä°le DeÄŸerlendir

1 Mutfak Haber Emoji İnanılmaz

İnanılmaz

0 Mutfak Haber Emoji MuhteÅŸem

MuhteÅŸem

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸendim

BeÄŸendim

2 Mutfak Haber Emoji BeÄŸenmedim

BeÄŸenmedim

0 Mutfak Haber Emoji Üzüldüm

Üzüldüm


Yorumlar