Yayla Yemek Hazır ile Maratonun enerjisini artıracak

Yayla Yemek Hazır ile Maratonun  enerjisini artıracak
05 Kasım 15:14 2020

YAYLA AGRO 42. Ä°STANBUL MARATONU'NUN CO-SPONSORU OLDU

 

Türkiye'nin en büyük spor organizasyonlarından biri olan N Kolay Ä°stanbul Maratonu'nda geri sayım heyecanı yaÅŸanıyor. SaÄŸlıklı nesiller inÅŸa etmeyi misyon edinen Yayla Agro, bu yıl 42. kez düzenlenecek halk koÅŸusunun Co-Sponsoru olarak herkesi hareket etmeye davet ediyor.

 

 

Dünyada iki kıta üzerinde gerçekleÅŸen tek maraton olan, binlerce yerli ve yabancı profesyonel ve amatör koÅŸucunun katıldığı N Kolay Ä°stanbul Maratonu, bu yıl Covid-19 tedbirleri çerçevesinde 8 Kasım Pazar günü gerçekleÅŸtirilecek. Pandemi nedeni ile sınırlı katılımın olacağı maratonda fiziki koÅŸu etabının yanı sıra sanal koÅŸu etabı da olacak. 'Sürdürülebilir bir dünya için saÄŸlıklı gıda' diyen Yayla Agro; bitkisel protein açısından zengin, besleyici, kilo kontrolüne destek veren ve bağışıklık sistemini güçlendiren Yemek Hazır ürünleri ile Ä°stanbul Maratonu'na sponsor oluyor.

 

Sponsorluk kapsamında Maraton öncesinde 4 bin fiziki koÅŸucuya 5 bin adet siyezli ezogelin çorbası, nohutlu bulgur pilavı ve barbunya pilakiden oluÅŸan 3'lü menü dağıtacak olan Yayla Agro, fiziki ve sanal toplam 10 bin koÅŸucuya da www.yaylabakliyat.comüzerinden yapacakları alışveriÅŸlerde yüzde 20 indirim kuponu verecek. Ä°stanbul Maratonu kiti içerisinde yer alacak Yayla Agro 3'lü menü ve indirim kuponları fizik koÅŸucular için 5-6-7 Kasım tarihlerinde Zorlu PSM'de, sanal koÅŸucular için 4-5-6 Kasım tarihlerinde event.spor.istanbul adresinden belirlenecek lokasyondan dağıtılacak. Yayla Agro, bitkisel protein açısından zengin Yemek Hazır menüsü ile maraton koÅŸucularının ihtiyaç duyacağı enerjiyi saÄŸlayacak.

 

SaÄŸlıklı gıdaya yapılan yatırımın geleceÄŸe yatırım olduÄŸunu belirten Yayla Agro Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Hasan GümüÅŸ ÅŸunları söyledi, "Markamızın en büyük hedeflerinden biri herkesi saÄŸlıklı ürünlerle buluÅŸturabilmek. Sürdürülebilir bir dünya saÄŸlıklı bir nesille mümkün. SaÄŸlıklı nesillerden bahsedebilmek için ise doÄŸru beslenme çok önemli... Bu amaçla Yayla Agro olarak son teknolojiden yararlandığımız tesislerimizde, yüksek kalite standartlarında ürettiÄŸimiz saÄŸlıklı, pratik ve inovatif ürünlerimizi kolay ulaşılabilir fiyatlarla Türkiye'de ve dünyanın pek çok ülkesinde tüketicilerle buluÅŸturuyoruz. Ä°stanbul Maratonu gibi dev bir organizasyona sponsor olmamızın sebeplerinden biri de saÄŸlıklı beslenmeye dikkat çekmek ve bitkisel kaynaklı beslenmenin öneminin altını çizmek."

 

Dünya genelinde bitkisel kaynaklı beslenme anlayışının her geçen gün daha da yaygınlaÅŸtığını belirten Hasan GümüÅŸ; "Özellikle son yıllarda sporcuların da yoÄŸun protein ihtiyaçlarını bitkisel kaynaklı beslenme ile giderdikleri görülüyor. Hayvansal kaynaklı beslenme bitkisel kaynaklı beslenmeye oranla sera gazı salınımını 20 kat daha fazla artırırken su kaynakları ise 20-25 kat daha fazla kullanılıyor. Bitkisel kaynaklı beslenmenin tercih edilmesi vücudun protein ihtiyacını karşılarken dünyanın sürdürülebilirliÄŸine katkı saÄŸlıyor. Protein ihtiyacını karşılamak için öÄŸünlerimizde bitkisel protein kalitesi yüksek bakliyatlara ağırlık verebiliriz. Ülkelerin yayınladıkları beslenme rehberleri de haftada en az 3 kez baklagil tüketmenin, baklagillerin içerdiÄŸi daha yüksek diyet posası sayesinde bağırsak saÄŸlığını iyileÅŸtirirken kolesterol içermemeleri nedeniyle kardiyovasküler hastalık riskini azalttığını vurguluyor. Bu doÄŸrultuda geleneksel lezzetlerimizde yeri büyük olan baklagilleri yeni nesil beslenme alışkanlıklarına adapte etmeliyiz. Yayla olarak yeni nesil tüketicilerin ihtiyacına uygun sadece iki dakikada ısıtarak tüketebilecekleri katkısız, koruyucusuz, ev yapımı tadında Yemek Hazır lezzetlerini geliÅŸtirerek saÄŸlıklı gıdaya ulaÅŸmayı kolaylaÅŸtırıyoruz" dedi.

  Etiketler


Emoji Ä°le DeÄŸerlendir

0 Mutfak Haber Emoji İnanılmaz

İnanılmaz

0 Mutfak Haber Emoji MuhteÅŸem

MuhteÅŸem

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸendim

BeÄŸendim

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸenmedim

BeÄŸenmedim

0 Mutfak Haber Emoji Üzüldüm

Üzüldüm


Yorumlar