Şef Serhat Doğramacı'nın gastronomide yeni adresi 'Mezra' Yalıkavak oldu

Şef Serhat Doğramacı'nın gastronomide yeni adresi 'Mezra' Yalıkavak oldu
14 Haziran 22:32 2023

BaÅŸkent Holding bünyesinde gastronomi sektöründe hizmet veren ve birbirinden ünlü global markalara imza atan BaÅŸkent Grup Restaurant Ä°ÅŸletmeleri A.Åž., Bodrum Yalıkavak'ta yedi dönüm arazi üzerinde kurduÄŸu Mezra' Yalıkavak markasının menüleri 2020 Masterchef ÅŸampiyonu Serhat DoÄŸramacı imzasını taşıyor.Mezra Yalıkavak doÄŸal ve sürdürebilir yaÅŸamı destekleyen, içiçe geçmiÅŸ doÄŸal-luxury konseptlerden oluÅŸuyor. Farklı konseptiyle yepyeni bir devir açan Mezra Yalıkavak, doÄŸal yaÅŸamı koruyarak, misafirlerine sunduÄŸu ürünleri tamamen doÄŸal olarak kendi bahçesinde üretip, en taze en doÄŸal ÅŸekilde menüsünde yer vererek, sürdürülebilir bir proje olma özelliÄŸi ile Türkiye'de ve hatta dünyada böylesine bir sunum ile adından söz ettirecek.

 

SERHAT DOÄžRAMACI "BU SEZON ÖNCELİĞİM BU PROJE OLDUÄžU Ä°ÇÄ°N Ä°Åž VE TELEVÄ°ZYON TEKLÄ°FLERÄ°NÄ° GERÄ° ÇEVÄ°RMEK ZORUNDA KALDIM"

Mezra'nın head chefi Masterchef 2020 ÅŸampiyonu olarak tanınan Serhat DoÄŸramacı; "Mezra'nın menüsündeki tüm ürünler Mezra'nın kendi bahçesinde yetiÅŸtirmekteyiz veya yakın çevredeki lokal üreticilerden tedarik etmekteyiz böylelikle karbon ayakizimizi en minumum seviyede tutuyoruz" dedi. Serhat DoÄŸramacı, "Bu sezon tek önceliÄŸim bu proje olduÄŸu için tüm iÅŸ ve televizyon tekliflerini geri çevirmek zorunda kaldım. Ne yazık ki; tekliflere olumlu dönemiyorum" itirafından da bulunarak Mezra'nın özelliklerini anlatmaya ÅŸöyle devam etti:

"Güne baÅŸlangıçta Mezra'nın bahçesinde bulunan özel cins tavuklardan elde ettiÄŸimiz yumurtaları topluyoruz. Bol süt veren keçilerin doÄŸal sütü ile kaymak, yoÄŸurt, peynir yapıyoruz. Bahçenin içinde birçok bitkinin yetiÅŸtiÄŸi bir sera ve tarla bulunmakta. Dalından toplanan meyveler ve mis gibi kokan sebzeler ile saÄŸlıklı, doÄŸal, uzun soluklu kahvaltı servisiyle güne baÅŸlıyor.  AkÅŸam yemeÄŸinde ise yüzyıllardır Anadolu topraklarında yapılmış keÅŸkek gibi, büryan gibi yöresel lezzetleri modern sunumları ile misafirlerimize servis ediyoruz. 7 dönümlük bahçe içerisinde kahvaltı, akÅŸam yemeÄŸi ve bar eÄŸlence mekanını ayrı alanlarda sunuyoruz. Bahçenin alt kısmında yeralan Fine Dining restoranı ile her akÅŸam beyaz örtülü masalarda geleneksel Türk yemeklerini lezzetseverlerle buluÅŸturuyoruz. Mezra Yalıkavak, doÄŸal yaÅŸamı ve doÄŸal beslenmeyi önde tutan, doÄŸal kaynakların tüketimini en aza indiren, sürdürülebilirlik olmazsa olmazı olan, doÄŸal-luxury konseptini birarada yaÅŸatmayı baÅŸaran, uluslararası alanda Türkiye'nin gurur duyduÄŸu bir proje."

 

BaÅŸkent Holding projesi Mezra sezon boyunca cemiyet, sanat ve iÅŸ sanat dünyasının önde geken isimlerine yeni bir adres oldu. Bodrum'un yıldızlı lacivert gökyüzünde, müzik direktörlüÄŸünü ünlü Dj DoÄŸuÅŸ Çabakçor'un yaptığı ve ünlü dj'lerin konuk olarak sıklıkla sahne alacağı Mezra'da eÄŸlence ve lezzet bir arada olacak.

  Etiketler


Emoji Ä°le DeÄŸerlendir

0 Mutfak Haber Emoji İnanılmaz

İnanılmaz

0 Mutfak Haber Emoji MuhteÅŸem

MuhteÅŸem

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸendim

BeÄŸendim

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸenmedim

BeÄŸenmedim

0 Mutfak Haber Emoji Üzüldüm

Üzüldüm


Yorumlar