Hiçbir yere gitmeyen trene turist akını

Hiçbir yere gitmeyen trene turist akını
22 Ocak 08:41 2024

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan park, Afrika'nın "BeÅŸ Büyükleri"ni (fil, aslan, leopar, gergedan ve bufalo) görmek için en iyi yerlerden biri. Otelin Sabie Nehri üzerindeki konumu yaban hayatını izlemek için ideal bir yer sayılıyor.

Otelin odalarının çoÄŸu eski Transnet tren vagonlarından dönüÅŸtürülmüÅŸ. GiriÅŸimin arkasındaki ÅŸirket Motsamayi Turizm Grubu, CNN'e yaptığı açıklamada, iç mekanlarda modern ve "sömürgeci olmayan" bir görünüm istediÄŸini söyledi.

 

5_86

Ziyaretçilerin nehrin aÅŸağısında gezen hayvanları ve gün doÄŸumunu izleyebilmesi için pencereler doÄŸuya bakıyor.

Otel, yüz yıl önce Kruger Ulusal Parkı'ndan geçen bir tren servisinden ilham almış. Trenler parka ulaÅŸmak için vazgeçilmez bir araçtı. Selati Demiryolu Hattı'ndaki ziyaretçiler, turun bir parçası olarak geceyi köprüde geçiriyorlardı.

Otel bugün köprüyü havuzlar dahil lüks imkanlarla süsledi, su aygırları ve timsahlar aÅŸağıdaki nehirde yüzerken görülebilir.

Motsamayi Turizm Grubu CEO'su Jerry Mabena, oteldeki bazı ziyaretçilerin (uluslararası misafirler için odaların kiÅŸi başı gecelik 9.950 Rand (530 dolardan baÅŸladığı) otelde kaliteli yemekleri, spa uygulamalarının dahil olduÄŸu konforu tercih ettiÄŸini söylüyor.

3_197

Köprünün kıskanılacak doÄŸa seyri konumu nedeniyle, bazı ziyaretçiler yakınlarda ev konforunda sabit safari yapmayı tercih ediyor.

 

Otel, standart paketinin bir parçası olarak safari rehberleri sunuyor ve ziyaretçiler deneyimli rehberler eÅŸliÄŸinde parka akın ediyor.
Kruger Ulusal Parkı'nda kendi kendine safari yapmak mümkün, ancak Kruger Shalati rehberi Thuli Mnisi, ziyaretçilerin bir rehber eÅŸliÄŸinde yaban hayatını görme olasılığının çok daha yüksek olduÄŸunu söylüyor. Mnisi, "Birbirimizle iletiÅŸim kuruyoruz, hayvanları nerede bulabileceÄŸimizi biliyoruz" diyor.

4_127

Otel, pandminin neden olduÄŸu gecikmelerin ardından Aralık 2020'de açıldı ve ÅŸu anda dördüncü yaz sezonunda misafirlerini ağırlıyor.

Otelin arkasındaki ÅŸirket ayrıca, dönemin mimarisini korumuÅŸ. Ä°stasyondan çıkan tren rayları onlarca yıl önce kaldırıldığı için tamamen izole edilmiÅŸ bir buharlı lokomotife ev sahipliÄŸi yapan yakındaki Kruger Ä°stasyonu'nu da iÅŸletiyor. Mabena, "Buharlı tren kültürü ve tarihi tren kültürünün yeniden ortaya çıkmaya baÅŸladığını düÅŸünüyorum. Hareket eden bir buharlı trenimiz yok ama bir gün olacağını düÅŸünüyorum." dedi.

CNNÄ°nternatonal

  Etiketler


Emoji Ä°le DeÄŸerlendir

0 Mutfak Haber Emoji İnanılmaz

İnanılmaz

0 Mutfak Haber Emoji MuhteÅŸem

MuhteÅŸem

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸendim

BeÄŸendim

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸenmedim

BeÄŸenmedim

0 Mutfak Haber Emoji Üzüldüm

Üzüldüm


Yorumlar