GERÇEK BİR LEZZET YOLCULUĞU  NG PHASELIS BAY MUTFAĞINDAN ÇOK ÖZEL BİR TARİF: ISPANAK DOLGULU CONFIT LEVREK

17 AÄŸustos 22:50 2021

GERÇEK BÄ°R LEZZET YOLCULUÄžU
 NG PHASELIS BAY MUTFAÄžINDAN ÇOK ÖZEL BÄ°R TARÄ°F: ISPANAK DOLGULU CONFIT LEVREK

Mimarisi, huzur veren atmosferi ve misafirlerine sunduÄŸu ayrıcalıklı hizmetleriyle fark yaratan NG Phaselis Bay, Türk ve dünya mutfağından seçkin tatları farklı konseptlerdeki restoranlarında sunarak konuklarını eÅŸsiz bir lezzet yolculuÄŸuna çıkarıyor.


NG Hotels zincirinin en yeni üyesi NG Phaselis Bay, huzur verici sakinliÄŸi ve özel hissettirecek ince düÅŸünülmüÅŸ detayları bir arada sunarken gurme tatları ile de dikkat çekiyor. Her yaÅŸtan konuÄŸun tatilini benzersiz ÅŸekilde geçirebileceÄŸi bir “Lifestyle Resort” olarak tasarlanan NG Phaselis Bay, orijinal markalarla zenginleÅŸtirilen içecek seçenekleri ve özel menülerin yer aldığı lezzet duraklarıyla konuklarına ayrıcalıklar sunuyor.

Healing kahvaltı ile baÅŸlayan lezzet yolculuÄŸu gün boyu devam ediyor
Cuisine Ana Restaurant’ta en özel tarifleri usta ÅŸeflerin dokunuÅŸlarıyla sınırsız açık büfesinde konuklarına sunan NG Phaselis Bay, Phrigya’da Türk mutfağının geleneksel tatlarıyla misafirlerini lezzet yolculuÄŸuna çıkarıyor. 

Güne saÄŸlıklı bir baÅŸlangıç yapmak isteyen konuklarını healing kahvaltı ile ağırlayan Scallops ise NG Phaselis’in günün 24 saati açık olan ve akÅŸam yemeklerinde deniz mahsullerini zengin çeÅŸitleriyle sunan bir baÅŸka lezzet durağı… EÄŸer kahvaltı için pratik ve iÅŸtah kabartan bir seçim yapmak istiyorsanız Enjoy’a uÄŸramanız yeterli. BeÅŸ çayının da vazgeçilmez adreslerinden olan Enjoy’da tadına doyulamayan tatlı seçenekleri arasında seçim yapmakta zorlanabilirsiniz. 

BB Burger & Beer’de en taze malzemelerle hazırlanan özel lezzetler ve farklı içecek alternatifleri, Beach Snack’te gurme atıştırmalıklar, Chef’s Steak’te özel reçetelerle hazırlanan etler ile konuklarını gurme bir yolculuÄŸa çıkaran NG Phaselis Bay, minik misafirlerini de unutmuyor. Beluga Kids Restoran’da leziz tatlarla çocukların neÅŸeli dünyasına tat katıyor. 

NG Phaselis Bay Executive Chef Engin Öztürk’ten özel bir tarif:

 ISPANAK DOLGULU CONFIT LEVREK

Denizin sunduÄŸu tatlar NG Phaselis Bay’in usta ÅŸeflerinin özel reçeteleri ile birleÅŸerek bambaÅŸka bir lezzete dönüÅŸüyor. Ä°ÅŸte NG Phaselis Bay Executive Chef Engin Öztürk’ten lezzeti kadar sunumuyla da büyük beÄŸeni toplayan Ispanak Dolgulu Confit Levrek tarifi…  

Ispanak Dolgulu Confit Levrek 

Malzemeler
Levrek (180 gr)
Ispanak (80 gr)
Porçini mantar (50 gr)
Havuç (50 gr)
Limon (50 gr)
Arpacık soğan (40 gr)
Çeri domates (30 gr)
Parmesan peyniri (50 gr)
Yumurta (5 adet)
Balsamik glaze (10 gr)
Mikro filizler ve yenilebilir çiçekler (10 gr)

Hazırlanışı
Levrek fileto edilip tatlandırılır daha sonra iç dolgusu ıspanak ve porçini  mantarı   sote edilip hazır hale getirilir. Balığın üst kaplaması için havuç ve limon püre edilip kurutulduktan sonra toz haline getirilir. Sebzeler tatlandırılmış zeytinyağı içerisinde 40 derecede  4-5 saat piÅŸirilir.  PiÅŸtikten sonra ılık zeytinyağın içerisine alınır. Hazırlanan levreÄŸe ıspanak dolgusu arasına kat olarak eklenir ve streç filme sarılıp limon ve havuç tozu ile kaplandıktan sonra fırında buharda 4 saat piÅŸirilir. Parmesan kıtırı için yumurtanın akı alınıp çırpılır ve toz parmesan ilave edilip karıştırılır. Daha sonra 150 derecede derin yaÄŸda sıkma torbası yardımı ile ÅŸekillendirilip piÅŸirilir. Hazırlanan tüm ürünler ile servis edilir. 

Executive Chef Engin Öztürk

NG Phaselis Bay’de Executive Chef olarak kariyerine devam eden Engin Öztürk, 1978 yılında Bolu Mengen’de doÄŸdu ve 1995 yılında Mengen Anadolu AÅŸçılık Meslek Lisesi’nden mezun oldu. Yedi yıllık eÄŸitim sürecinin ardından gastronomi hakkında Avrupa’da kısa dönem ihtisas yaptı. Birçok tanınmış tesisin mutfağındaki çalışmalarıyla spesiyallerinden söz ettiren Engin Öztürk, Luxemburg World Cup, Erfurt Almanya Dünya Olimpiyatları, International Salon Culinary ve uluslararası birçok yarışmada bulunup altın ve gümüÅŸ madalyalar kazandı.



Emoji Ä°le DeÄŸerlendir

0 Mutfak Haber Emoji İnanılmaz

İnanılmaz

0 Mutfak Haber Emoji MuhteÅŸem

MuhteÅŸem

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸendim

BeÄŸendim

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸenmedim

BeÄŸenmedim

0 Mutfak Haber Emoji Üzüldüm

Üzüldüm


Yorumlar