Yöresel lezzet tescillendi

Yöresel lezzet tescillendi
19 Aralık 21:13 2017

Yozgat’ın yöresel lezzetlerinden Arabaşı, Testi Kebabı, Parmak Çörek ve Çanak Peyniri’nden sonra Tandır Kebabı da Türk Patent ve Marka Kurumu’nun onayıyla tescillendi.

Yozgat Belediyesi tarafından 24 Mart 2017 tarihinde Yozgat'a özgü Tandır Kebabı'nın tescili için Türk Patent ve Marka Kurumu'na yapılan başvuru onaylandı.

Türk Patent ve Marka Kurumu Tandır Kebabı'nı; Arabaşı, Testi Kebabı, Parmak Çörek ve Çanak Peyniri'nden sonra Yozgat'a özgü bir lezzet olarak tescilledi ve Tandır Kebabı da artık Yozgat ile birlikte anılacak.

Yozgat yöresine ait lezzetler arasında yer alan Tandır Kebabı, tuzlanarak odun ateşinde yarım saat pişiriliyor ve servis ediliyor. Yolu Yozgat'a düşen vatandaşlar ise Tandır Kebabı'nın tadına bakmadan şehirden ayrılmıyor.

Yozgat Tandır Kebabı'nın diğer illerde yapılan Tandır Kebaplarından farklı olduğunu söyleyen vatandaşlar, Tandır Kebabı'nın tescillenmesinden duydukları mutluluğu ifade ederek Tandır Kebabı'nın muhteşem bir lezzet olduğunu söylediler.

Yozgat'ta yıllardır Tandır Kebabı ustalığı yapan Ali Alıcı ise Tandır Kebabı'nın 150 yılı geçkin mazisinin olduğunu söyleyerek "Tandır Kebabımız tescillenmiş bulunmakta. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Tandır Kebabı'nı bir gün önce terbiye ediyoruz, kasaptan kendi elimizle etleri özenle seçiyoruz. Tandır Kebabımız kuzu ve koyun etinden oluyor ve odun ateşiyle pişiyor. Muhteşem bir lezzeti var" dedi.



Emoji İle Değerlendir

0 Mutfak Haber Emoji İnanılmaz

İnanılmaz

2 Mutfak Haber Emoji Muhteşem

Muhteşem

0 Mutfak Haber Emoji Beğendim

Beğendim

0 Mutfak Haber Emoji Beğenmedim

Beğenmedim

0 Mutfak Haber Emoji Üzüldüm

Üzüldüm


Yorumlar