Bu yemekleri tekrar ısıtmayın

Bu yemekleri tekrar ısıtmayın
01 AÄŸustos 13:43 2017

Zehirlenme vakalarının arttığı şu sıralar beslenmeye dikkat etmek gerekiyor. Bazı yiyecekler ısıtıldığı zaman zehirleyebiliyor.

Yaz aylarıyla birlikte zehirlenme vakalarında da artış yaÅŸanıyor… Özellikle bazı yemekler ikinci kez ısıtıldığında tehlikeli sonuçlar doÄŸurabiliyor… Ä°ÅŸte dikkat edilmesi gereken o yiyecekler:

Patates

Mutfakta sıklıkla tükettiÄŸimiz patatesi oda sıcaklığında bırakmayın. Çünkü oda sıcaklığında bekleyen patateste “botilizm” adı verilen bakteri oluÅŸur. Bu bakteri oldukça tehlikelidir. Bu sebeple artan patatesli yemekleri hemen buzdolabına koyun.

Tavuk

Tavuk, protein bakımından oldukça zengindir. Ancak ısıtıldığında kötü sonuçlar doÄŸurabilir. Ä°kinci kez ısıtılan tavuk sindirim sıkıntılarına sebep olabilir.

Mantar

Tavuk gibi mantar da ikinci kez ısıtıldığında protein kompozisyonunda bozulma oluÅŸur. Bu bozulma sonucunda zehirlenme ihtimali oldukça yüksektir.

Yumurta

Saydıklarımız arasında en tehlikeli olanlardan… Asla ikinci kez ısıtmayı denemeyin. Yeniden ısıtılan yumurtanın protein yapısı parçalanır. Ä°kinci kez ısıtılıp yendiÄŸinde, sindirim sistemini alt üst ederek zehirlenmeye neden olur.



Emoji Ä°le DeÄŸerlendir

0 Mutfak Haber Emoji İnanılmaz

İnanılmaz

0 Mutfak Haber Emoji MuhteÅŸem

MuhteÅŸem

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸendim

BeÄŸendim

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸenmedim

BeÄŸenmedim

1 Mutfak Haber Emoji Üzüldüm

Üzüldüm


Yorumlar