Dünyaca ünlü restoran Eleven Madison Park’tan vegan kararı!

Dünyaca ünlü restoran Eleven Madison Park’tan vegan kararı!
05 Mayıs 22:02 2021

Dünyanın en iyi restoranlarından biri olarak kabul edilen 3 Michelin yıldızlı New York Eleven Madison Park menüsünü tamamen vegan yapmaya karar verdiÄŸini duyurdu.

New York Times gazetesine konuÅŸan restoranın dünyaca ünlü ÅŸef aÅŸçısı Daniel Humm, bu sözü kendine 2020’nin yaz ayında verdiÄŸini söylüyor. Covid-19 salgını nedeniyle Mart 2020’den bu yana kapalı olan restoran açıldığında menü tamamen bitkisel bazlı seçeneklerden oluÅŸacak.

 

Son 20 yıldır Amerikan restoranları arasında gurmelerin mekanı olarak nam salmış olan ve özellikle de domuz, deniz canlıları, havyar ve ördek alanında uzmanlaÅŸmış restoran artık hayvan ve hayvansal ürün içeren hiçbir malzeme kullanmayacak.

 

Humm bunun nedeni olarak Covid-19 ile birlikte küresel gıda sisteminin tüm zayıflıklarının ortaya çıkması ve sürdürülebilirliÄŸin önündeki en büyük engelin de hayvansal diyet olduÄŸunun artık net ÅŸekilde anlaşılması olduÄŸunu dile getiriyor. 18 aydır bu konuyu araÅŸtırdığını belirten Humm, “Yeni Eleven Madison Park’ın ülkedeki diÄŸer üst klasman restoranlar üzerinde etki yapacağını sanıyorum” diyor.

Humm ÅŸöyle konuÅŸuyor:

“Uzun zamandır kariyerimin nereye doÄŸru gittiÄŸini düÅŸünüyordum. Lüksün ne olduÄŸuna iliÅŸkin fikrimizi deÄŸiÅŸtirmeliyiz. Salgın ile anladım ki eskiye dönemeyiz.”

Ne var ki, Humm ÅŸu an açık olan Londra’daki restoranında kırmızı et servis etmeye devam ediyor. Claridge Hotel’de yer alan Davies and Brook adlı restoran da New York Times’dan 4 Michelin’den 3 yıldız almış bir restoran. Humm bu modeli önce New York’ta denemek istiyor.



Emoji Ä°le DeÄŸerlendir

0 Mutfak Haber Emoji İnanılmaz

İnanılmaz

0 Mutfak Haber Emoji MuhteÅŸem

MuhteÅŸem

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸendim

BeÄŸendim

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸenmedim

BeÄŸenmedim

0 Mutfak Haber Emoji Üzüldüm

Üzüldüm


Yorumlar